HIE HA HO, MIX IS ZO!

Historie

Dansgroep Mix is in 1967 begonnen als een kleine dansmarietjesgroep met een handvol leden. In de meer dan vier decennia die daarop volgden is Dansgroep Mix uitgegroeid tot een volwaardige dansgroep die verschillende dansstijlen aanbiedt voor jong en oud.

In de jaren '70, '80 en '90 participeerden de verschillende dansgroepen in nationale en internationale wedstrijden op het gebied van Garde- en Showdans. Dit leverde regelmatig Nederlandse en Europese titels en prijzen op, waardoor de prijzenkast van Mix er tegenwoordig goed gevuld bij staat.

Dansgroep Mix werd en wordt regelmatig uitgenodigd voor optredens en deelname aan dansprojecten in binnen- en buitenland. Een greep uit de ervaringen: Carnavalsconcerten van het Limburgs Symphonie Orkest, Nederlandse Dansdagen, Amateur Dans Festival Limburg, Danscircuit Amateurdans Limburg, Het Parcours te Maastricht, Carnaval zonder Grens, en een groot aantal carnavalszittingen.

Vandaag de dag ligt de nadruk niet meer op het deelnemen aan wedstrijden. De vereniging focust op een drietal doelen: het verzorgen van Garde- en Showdans optredens voor verschillende gelegenheden; het bevorderen van verschillende danstechnieken; en de mogelijkheid bieden om met plezier te dansen en bewegen.

De dansdocenten komen direct uit het werkveld en zijn professioneel geschoold. Ook worden er af en toe lessen verzorgd door gastdocenten uit verschillende dansgezelschappen. Daarnaast biedt Dansgroep Mix aan studenten van de Dansacademie of MBO Dans de mogelijkheid om stage te lopen, waardoor ze vertrouwd kunnen raken met het geven van danslessen en het reilen en zeilen van een dansvereniging.

Na meer dan vijf decennia danservaring en -plezier blijft Dansgroep Mix aan de weg timmeren. Immers, de danswereld is constant in ontwikkeling.

 

Bekijk Mix op Facebook!
facebook.com/dansgroep.mix

Dansgroep Mix
Schoolstraat 13
6265 AR Sint Geertruid